Een beurs trekt steevast grote aantallen bezoekers. Dat betekent echter niet dat jouw beursstand ook veel nieuwe klanten zal opleveren. Het is dan ook belangrijk dat je stand in het oog springt en dat je verkopers de problemen van mogelijke klanten kunnen identificeren en oplossen. Voorbereiding is daarbij cruciaal. Onze salestraining helpt je bij het organiseren van de beurs en traint je verkopers. Zo maak je van beursbezoekers trouwe klanten. 

Klanten willen oplossingen

Verkopers worden maar al te vaak weggezet als geldwolven die met slimme woordspelingen klanten overtuigen. Dat soort verkoper is echter al lang niet meer van deze tijd. De meeste van je toekomstige klanten stuiten namelijk op een probleem en slaan dan meteen aan het googelen. Zo zijn ze al enigszins op de hoogte van hoe jouw product hen zou kunnen helpen. 

Het is daarom belangrijk om als verkoper oplossingen te bieden en geen verkooppraatje. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Er gaat een hele voorbereiding aan vooraf om van jouw beursstand een succes te maken. Onze salestraining helpt je daarbij.

De voordelen van een beursdeelname

Wat kan je verwachten van onze salestraining?

In onze salestraining komt elk aspect van verkopen op een beurs aan bod. We bieden zowel beurstrainingen als standtrainingen aan. 

Beursbegeleiding

Bij het opzetten van een stand op een beurs komt heel wat kijken. We begeleiden je graag van begin tot eind om van je ideale beursstand een succes te maken. 

Een tijdige voorbereiding is van groot belang. Idealiter begin je zo’n 9 maanden vooraf je beursstand te plannen. Bepaal het budget, laat de stand bouwen, denk na over je communicatiestrategie en beslis welke werknemers het bedrijf zullen vertegenwoordigen op de beurs. 

Expoza helpt je om een concreet actieplan op te stellen waarbij niets over het hoofd gezien wordt. De beursbegeleiding werkt volledig modulair: jij kiest zelf waarvoor je ons inschakelt en waarvoor niet. We kunnen je helpen met administratieve voorbereiding, de budgetten controleren, de marketingcampagne uitwerken en nadien de beursstand evalueren. Zo spaar je zelf heel wat tijd en grijze haren uit.

Sterk Standteam - 1 - sterk op stand

Standtraining

Heb je hulp nodig bij het trainen van je personeel vooraleer ze je bedrijf vertegenwoordigen op de beurs? Dan kan je ook bij Expoza terecht. Onze standtrainingen maken van jouw medewerkers rasechte verkooptalenten. We bieden twee soorten standtrainingen aan.

Open training

De bedoeling van onze open training is om sterke verkopers te smeden. In een halve dag tijd overlopen we de belangrijkste zaken met werknemers die op een beursstand zullen staan. Onze beurscoach legt de kneepjes van het vak uit aan jouw geselecteerde verkopers. Zij sluiten aan bij een groep van maximum 12 deelnemers.

Je leert tijdens onze open training om op een spontane manier contact te leggen met mogelijke klanten. Het aanreiken van oplossingen voor hun problemen staat centraal. De nadruk ligt op de praktijk. De aangeleerde technieken worden op onze salestraining meteen ingeoefend. 

In-company training

Plan je een grotere beursstand? Dan is het een goed idee om onze beurstraining naar je bedrijf te halen. Je hele team wordt dan op de salestraining klaargestoomd om van de beurs een succes te maken. Na een grondig gesprek met de bedrijfsleiding wordt een workshop op maat samengesteld voor jouw bedrijf. Jouw werknemers worden dan specifiek opgeleid om klanten binnen te halen tijdens de beurs. Resultaten gegarandeerd!

Resultaat van de salestraining: een uitstekende verkoper

Het lijkt misschien alsof het succes van een beurs afhangt van hoeveel volk de beurs trekt of als er toevallig geïnteresseerden langs jouw stand passeren. Niets is minder waar. Succes op de beurs hangt samen met een goede voorbereiding.

Heb je een sterk team op de beurs staan dat goed weet te communiceren met toekomstige klanten? Hebben je werknemers een grondige beurstraining gevolgd en weten ze hoe ze oplossingen moeten aanbieden? Dan is een succesvolle beurs gegarandeerd. 

Expoza helpt bezoekers op de beurs omtoveren tot klanten

Onze beurstrainingen werden samengesteld aan de hand van 15 jaar beurservaring. We kennen dus de kneepjes van het vak. Benieuwd naar wat de salestrainingen van Expoza voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Contacteer ons dan vrijblijvend en maak een afspraak.

We overlopen samen de mogelijkheden.

Optimaliseer je kansen op een succesvolle beurs: schrijf in voor een van mijn open workshops

Een succesvolle beurs is geen toevalligheid. Een paar externe factoren moeten meezitten maar 85% van de kansen heb je helemaal zelf in de hand.

  1. De helft van het succes bestaat uit een goede voorbereiding en aangepaste communicatie.
  2. De rest uit goesting en een sterk standteam dat inziet hoe je passanten kan aanspreken om er potentiële klanten van te maken.

Om je alvast voor te bereiden op de volgende beurs, organiseer ik een aantal open workshops van een halve dag in de Vinoscoop in Mariakerke. Kijk hieronder meer details.

Workshops die je beursmotor warm laten lopen

Workshops - Standteam
Open training: Smeed een sterk standteam

• Interactieve training in groep op een inspirerende locatie

• Leer in een halve dag hoe je op een spontane manier contact legt met mensen die je stand komen bezoeken

• We doen dit niet enkel theoretisch, maar vooral héél praktisch!

• In een groep van max. 12 deelnemers kom je ook in contact met mensen uit andere bedrijven en sectoren

• Geschikt voor bedrijven met kleinere teams of om één iemand of een paar mensen te sturen

• Laat jouw volgende beurs maximaal resultaat opbrengen

Workshops - Voorbereiding
In-company standtraining op maat

• Na een diepgaand intakegesprek rond jouw doelgroep en doelstellingen werkt Expoza een workshop op maat van jouw bedrijf uit.

• We organiseren een grondige training van je standbemanning in het bedrijf.

• De focus ligt op hoe je warme leads binnenhaalt tijdens jouw beursdeelname.

• Geschikt voor bedrijven die een wat ruimer beursteam klaar willen stomen

• Resultaat gegarandeerd.

Graag even kennismaken?

Zelf pas écht met de beurs bezig zijn wanneer je op de stand staat... Klinkt goed? Ik licht mijn aanpak graag verder toe tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.