Nieuwe Look & Feel voor Nivolo

Project - Nivolo 2019

In juni 2019 neemt chapebedrijf Nivolo, toen nog bekend onder de naam Bracke Bouw, contact op met vraag om hen ondersteuning te bieden in de voorbereiding van 4 beurzen in het najaar 2020.

De eerste beurs op de agenda is de Verbouwbeurs te Waregem met startdatum 27 september 2019. De andere beurzen op de planning zijn BIS te Gent (Oktober 2019), BouwXpo te Kortrijk (November 2019) en Bouwbeurs te Roeselare (Februari 2020).

De uitdaging

Tijdens hun deelname aan de eerste beurs wil Bracke Bouw met de nieuwe naam “Nivolo” en aangepaste huisstijl uitpakken.

De uitdaging hier is dus voornamelijk het aanpassen van de “oude” stand naar de nieuwe huisstijl. Nivolo kijkt dus uit naar een externe partner die de voorbereiding van de beurzen op zich kan nemen, en die bijkomend de uitstraling van de stand een niveau hoger kan tillen binnen een evenredig budget.

Beurzen

4

Standenbouwer

Casalux Zulte

Oppervlakte

Gemiddelde standoppervlakte 21m2

Voorbereiding

3 maanden

Deze stappen hebben we ondernomen

1/ Het intake-gesprek

Tijdens een intake-gesprek in de kantoren van Nivolo houden we een brainstorm. Enkele van de punten die we tijdens deze intensieve sessie bespreken zijn:

  • het bepalen van de doelstellingen voor elke beurs
  • het bepalen van de algemene look&feel van de stand
  • het beschikbare budget

Daarnaast werken we ook een moodboard uit voor de standenbouwer. Ook de marketingstrategie en het samenstellen van het standteam wordt op de rooster gelegd.

2/ Briefing en opvragen van designs

Na de brainstormsessie stelt Expoza een gedetailleerde briefing op met alle technische vereisten en de gewenste look&feel voor de stand. Ik ga op zoek in mijn uitgebreide netwerk van erkende standenbouwers en nodig een 4-tal partijen uit voor een gesprek waarbij de briefing uitvoering besproken wordt.

Mijn eigen ervaring in standenbouw komt hierbij heel goed van pas. Na het ontvangen van de designs kan ik namelijk snel bijsturen en onderhandelen over de prijsopgaves om zoveel mogelijk aan de wensen van Nivolo te voldoen. Tijdens een bespreking van de designs bij Nivolo kiezen we uiteindelijk voor Casalux uit Zulte en leggen we en het standontwerp vast.

3/ Coördinatie standenbouw en voorbereiding van de beursdeelname

Nu het standdesign vastligt neemt Expoza alle communicatie en coordinatie met Casalux over. Zo kan Naomi, de verantwoordelijke bij Nivolo, haar focus op haar dagtaak behouden. Daarnaast verzorg ik ook volgende zaken:

  • Opstellen planning met deadlines en taken voor alle partijen
  • Bewaken van het budget aan de hand van een eigen ontwikkelde budgettering
  • Bestellen van alle nutsvoorzieningen, marketingmateriaal, POS-materiaal, en andere benodigdheden
  • Afspraken met standenbouwer mbt kleine details zoals sleutel van de berging, exposantenbadges, afbouw, etc…

Tijdens de opbouw-periode breng ik regelmatig een bezoek aan de stand om de vooruitgang na te gaan. Door deze bezoekjes en het opleveringsmoment met de standenbouwer kunnen we tijdig bijsturen zodat de stand perfect afgewerkt is als de beurs de deuren opent.

Tijdens de beurs zelf breng ik ook spontaan een bezoek om af te toetsen of alles goed verloopt. Na de beurs hou ik een debriefing met zowel Nivolo als Casalux waarbij de eerstkomende beursdeelname ook meteen ingepland wordt.

Wij leerden Expoza kennen via gemeenschappelijke kennissen en nodigden Caroline uit bij ons op kantoor voor een kennismakend gesprek.

De 1ste ontmoeting was meteen positief. Caroline communiceerde met veel enthousiasme en passie over haar beroep en wat ze kan betekenen voor ons.

Bij ons ging het vooral om het bedenken van een nieuw concept voor onze deelname aan enkele beurzen. Waarbij een volledige nieuwe beursstand moest ontwikkeld worden. Daarnaast wilden wij ook af van de algemene administratieve handel die een beurs met zich meebrengt.

Aan de hand van een moodboard stelden wij onze ideeën voor waarop Caroline verder kon bouwen.
Ze ging meteen aan de slag, dankzij haar kennis en netwerk rondom haar vonden we vrij snel de ideale partner om onze stand mee te bouwen.

De rest verliep van een leien dakje waardoor wij ons enkel dienden te focussen op het beursweekend zelf.

Daarnaast staat Expoza ook voor kwaliteit, transparantie en goede communicatie.
Caroline volgt de projecten op tot in detail, is altijd bereikbaar en de facturatie klopt perfect met wat ze vooropstelde.

Kortom, de ideale partij voor uw beursbegeleiding.

Bedankt Caroline voor de fijne samenwerking! – Naomi Vercaemer, Nivolo

Nivolo beursstand
Nivolo beursstand
Nivolo beursstand
Nivolo beursstand
Nivolo beursstand
Nivolo beursstand
Nivolo beursstand
Nivolo beursstand

Graag even kennismaken?

Zelf pas écht met de beurs bezig zijn wanneer je op de stand staat... Klinkt goed? Neem gerust contact met mij op voor vragen of een vrijblijvende kennismaking.

Een vraag? Contacteer ons

Wil jij ook meer halen uit een beursdeelname? Samen maken we van elke deelname een succes! Of plan direct een afspraak in via Calendly.